Kostel duchů a králík lidožrout

Představte si skoro opuštěnou vesničku uprostřed ničeho. Kromě několika statků se tam nachází jen zchátralý kostel. Tak to je Luková. Klikatou cestou vyjdete ke kostelu sv. Jiří, vejdete dovnitř. A tam sedí oni – duchové věřících. Se skloněnými hlavami se mlčky modlí k bohu. Atmosféra by se dala krájet.

Autorem soch duchů Věřících je Jakub Hadrava. Dobrovolné vstupné pomáhá financovat opravu kostela. Více informací a zajímavosti se dozvíte na stránkách kostela Luková.

Duchové Věřících v kostele sv. Jiří

 

Luková je nedaleko od Plzně, tak jsme si zajeli vyfotit i „králíka“, příznačně umístěného na jednom plzeňském sídlišti. Socha se jmenuje Panoptikum. Je to pomník současnosti, zobrazuje stav společnosti, jak ho vnímá autor Adam Trbušek. Systém, který si sami budujeme, opečováváme, nevnímaje, jak nás pomalu požírá. Více o soše si můžete přečíst na webu Deník.cz

Líbí se vám článek? Sdílejte ho s ostatními:

3 Comments

  1. Když holt nemáš to srdíčko implementovaný, tak musím vyjádřit názor klasicky.

    Jedna velká paráda.

    :-)

  2. Roman Flössler

    27. 9. 2020 at 13:17

    Díky! Tak já jsem radši za komentáře než srdíčka. Ale je mi jasný, že těch srdíček by bylo víc. Třeba to časem do WP pluginu té mé galerie implementuji, zatím je to mimo roadmapu :).

  3. Zajímavé místo a super fotky.

Napsat komentář - uvítám váš názor

Váš email nebude publikován.

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fotogalerie: