Paříž – skutečně nejkrásnější město Evropy?

Paříž předchází pověst nejkrásnějšího města Evropy, takže jsem od ní dost očekával, nejspíš i proto byl můj dojem dost
rozporuplný. Paříž imho nedokáže nabídnout tak úžasnou atmosféru, jakou má třeba kanály protkaný Amsterdam, nebo Šibeník se svými křivolakými uličkami. Paříž to jsou především světoznámé památky, kolem nichž se to hemží turisty, dealery suvenýrů a v přilehlých ulicích spousty aut. Nicméně mimo hlavní turistické lokace se dá najít spousta méně rušných, zajímavých míst, jako je třeba okolí kanálu St. Martin, park Buttes-Chaumont nebo mrakodrapová čtvrt La Défense. Podívejte se na fotky.

Paříž předchází pověst nejkrásnějšího města Evropy, takže jsem od ní nemálo očekával, nejspíš i proto byl můj dojem dost rozporuplný. Paříž imho nedokáže nabídnout tak úžasnou atmosféru, jakou má třeba kanály protkaný Amsterdam, nebo Šibeník se svými křivolakými uličkami. Paříž to jsou především světoznámé památky, kolem nichž se to hemží turisty, dealery suvenýrů a v přilehlých ulicích spousty aut. Nicméně mimo hlavní turistické lokace se dá najít řada méně rušných, zajímavých míst, jako je třeba okolí kanálu St. Martin, park Buttes-Chaumont nebo mrakodrapová čtvrt La Défense. Podívejte se na fotky.

Líbí se vám článek? Sdílejte ho s ostatními:

7 Comments

  1. Moc pěkné fotky!

  2. Roman Flössler

    27. 8. 2010 at 14:09

    Díky

  3. Pekný fotky, ale čekal jsem, že vyfotíš něco jiného než schody, lidi, skútry a nějaký čmáranice(achjo, ti profesionálové, když to lidi nechápou, pak je to umělecký). Proč tu nění žádná fotka, která symbolizuje Paříž. Kdybys chtěl na nějaké fotce ukázat krásu Paříže, mohla by to být nějaká z těchto? Určitě ne, což mě zklamalo, protože to měl být článek o tom, jak je Paříž „krásná“. Ona moc krásná není, ale nějaké krásy má, čekal jsem že ty tu budou.

  4. Roman Flössler

    26. 9. 2010 at 13:39

    David: myslím, že pár fotek symbolizujících Paříž by se tu našlo, např. Eiffelovka s turisty, či černoši s Eiffelovkami :). Tu krásu Paříže mám v nadpisu s otazníkem. Jak by podle tebe měla vypadat fotka symbolizující krásu Paříže? Osvětlená Eiffelovka?

  5. Na těch fotkách se mi líbí právě to, že to nejsou ‚kýčovky‘. Na druhou stranu, na kýčovkách je taky něco kouzelného a nesnažila bych se jim úplně vyhýbat. Nová perspektiva a odlišná kompozice je na několika snímcích určitě zajímavá a jistým způsobem osvěžující, ale na některých podle mě nadělá víc zlého…

  6. Krasa Paris se moc vyfotit neda. Je tam precpano a prestaveno. Vetsinou az na par vyjimek by bylo potreba velkej sirokac a pak vyrezavat a klonovat.
    Jinak jako clovek, co stravil za 5let ve Francii a v Paris tak 1\4 te doby mohu jen tvrdit, ze hnusnejsi mesto neznam. Nase laska k Paris praneni nejspise z oblibenyych fr filmu. Ja se tam strasne tesil a stacil jen 1mesic.
    Na fotky to chce Rim, Amstrerdam, dokonce i Budapest a samo Prahu, kterou al vsichni mame jiz stokrat prefocenou.
    Ale pekna z Paris je slepene 360^ panorama z eifelovky, ale taku bude jiste pokrivene z duvodu extremne ruzne perspektivy.

  7. Dobry den, dovolim si nesouhlasit, Pariz dokaze nabidnout lepsi atmosferu nez spinavy Amsterdam. Ulicky podobne jako v Sibeniku tam lze taky nalezt. Je treba ale chodit do ctvrti a okrsku mimo vyzname pamatky. Dle Vasich fotek ale koukam, ze jste obchazel prave ony zname mista, tudiz Vas nazor na Pariz je logicky velmi zkreslen. A dale to chce tam byti dele, z fotek (mimochodem kreativitou zrovna nevynikaji, nektere jsou nametem i provedenim velmi obycejne) to vypada, ze jste tam byl tak max 3 dny… Pohyboval jste se tam vicemene mezi turistama (viz tyto Vase fotky), jinymy slovy jste Pariz vubec nepoznal, natoz mistni lidi a atmosferu! Proto obdivuji Vasi odvahu po par dnech takto odsoudit Pariz a jeste tento nazor zverejnit…

Napsat komentář - uvítám váš názor

Váš email nebude publikován.

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fotogalerie: