Photoshop CS5 – získejte víc místa

Česká lokalizace Photoshopu CS5 obsahuje jednu mouchu – pravý sloupec s panely je zbytečně široký a nelze mu pomocí myši nastavit menší šířku. Zatímco v anglické verzi je minimální šířka kolem 224 pixelů, v české lokalizaci nelze nastavit šířku menší než 300 px. Na monitoru s velkým rozlišením není tento rozdíl až tak podstatný, ale pokud občas potřebujete fotku upravit na notebooku či netbooku, tak tam se hodí každý pixel navíc. Takto vypadá rozdíl 76 pixelů na netbooku, jde o poměrně dost místa:

.

Oprava problému je vcelku jednoduchá. Photoshop má českou lokalizaci v souboru tw10428.dat, který je v adresáři Locales/cs_CZ/SupportFiles. Soubor je textový, takže ho lze jednoduše otevřít a upravit v poznámkovém bloku, ale nejdříve doporučuji tw10428.dat pro jistotu zazálohovat. Tw10428.dat je typický konfigurační soubor s obvyklou strukturu – na každém řádku je proměnné přiřazena hodnota. Nastavení standardní šířky panelů se nachazí ke konci souboru a vypadá takto:

„$$$/override/Globals/StdPaletteWidth=300″

Stačí číslo 300 přepsat na 224 a soubor uložit. Problém je tímto vyřešen a ve Photoshopu máte víc místa k práci.

Líbí se vám článek? Sdílejte ho s ostatními:

5 Comments

  1. Byl jsem šťastný,že konečně ten sloupec „srazím“ ale u mě se ani po restartu nic nezměnilo :-(( . nevíte čím to ??

  2. Roman Flössler

    13. 2. 2012 at 22:54

    Jirka: v tom konfiguračním souboru je několik parametrů, které se jmenují dost podobně, tak jestli jste změnil ten správný

  3. Roman Flössler: ten soubor je dlouhý jako „Lovosice“ ale našel jsem přesně tento-“$$$/override/Globals/StdPaletteWidth=300″ – 300 jsem přepsal na 224 a nic tak podruhé jsem zadal 206 podle starší CS4 a opět nic ,v PC se našťourám, už toto byl můj „TROUFALÝ ZÁSAH “ . Asi mám v PC něco co neprovede tuto změnu a já pojedu naširoko.

    Dík Jirka

  4. Roman Flössler

    14. 2. 2012 at 23:36

    Už asi vím, čím to je. Nejspíš máte v konfiguraci uživatelského rozhraní nastavenou velikost písma na jinou než malou (standardní volba) a tak je potřeba přepsat hodnotu u jiné proměnné.

    Zkuste i v těchto řádcích
    „$$$/override/Globals/StdPaletteWidth/Large=340″
    „$$$/override/Globals/StdPaletteWidth/Medium=320″
    přepsat čísla na 224.

  5. Roman Flössler:
    Ano,vyznáte se výborně v PC , už jedu na
    „sraženou“ -:)) variantu a mockrát děkuji.

    S pozdravem ať se Vám dílo daří
    Jirka

Napsat komentář - uvítám váš názor

Váš email nebude publikován.

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fotogalerie: