Poldi Kladno – urbex

Po naučné stezce skrz industriální divočinu kolem masivních staveb Vojtěšské hutě v bývalém areálu Poldi Kladno.

Z Vojtěšské huti (Koněv) zůstaly jen torza masivních staveb a právě kolem nich vede naučná stezka doplněná informačními panely. Je to taková industriální divočina – zarostlé ruiny, kolejiště, oplocené nové provozy a kolem toho všeho se různě proplétá soustava potrubí.

Byl jsem tam už třikrát a rozhodně to stojí za vidění. Je to kousek od Prahy, tady se můžete podívat na plánek naučné stezky po Vojtěšské huti. Jen je škoda, že už se nedá projít celá estakáda nad areálem. U kolejiště za Zeolitem je vstup na ni zadrátován.
Popis jednotlivých staveb a míst najdete v galerii:

Bývalý areál Poldi Kladno je nejen pro fanoušky industrialu, dají se tam nafotit i hodně zajímavé portréty. Za fotku děkuji Honzovi Matýskovi.

Industriální portrét nad rudnými zásobníky

Industriální portrét nad rudnými zásobníky

Oficiální stránky naučné stezky najdete na Kladno-Konev.cz

Líbí se vám článek? Sdílejte ho s ostatními:

2 Comments

  1. 3 days ago… to znamena o 2 dni drive-) Paradni zabery prave navstivenych mist… a jak listuji dal, nachazim toho hodne, co mam rada v genialnim podani-) od urbexu pres akty, skaly az do hor po me milovane vyhledy z Lucni-) Diky i ohlednuti za Berlinem, kde jsem nejaky cas stravila, a netradicni nahled Hradce, kde me pred tydnem primel zastavit ten, za jehoz tvorbou jsem se ted vydala ne uplne uspesne az do Kladna-)

  2. Roman Flössler

    4. 8. 2021 at 8:11

    Díky za milý komentář. Jsem rád, že jsem někoho motivoval k zastavení v Hradci :)

Napsat komentář - uvítám váš názor

Váš email nebude publikován.

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fotogalerie: