Rýchorský prales v zimě

Rýchorský prales (Dvorský les) je místo jak vystřižené z pohádky či hororu. Pokřivené bučiny se různě proplétají, pod nimi jsou padlé kmeny porostlé mechem a kapradím. V zimě by to mohlo být ještě zajímavější, když kmeny obalí jinovatka. Ale jak už jsem se dvakrát přesvědčil, není vůbec jednoduché chytit to správné počasí.

Nedávno jsme přijeli pod Dvorský les a hned u parkoviště byly stromy obalené několika centimetrovou vrstvou námrazy a to vše zahalené v nízké oblačnosti. Přitom pod stromy nebyl žádný sníh, takový mix zimy a podzimu jsem ještě neviděl. Říkal jsem si, že když to vypadá takhle dole, tak nahoře to bude naprostá paráda. Jak jsme ale stoupali nahoru, tak oblačnost ubývala a s ní i námraza.

Nahoře už to byl jen slabý odvar toho co dole. Sice jsou tam ty fotogenické bučiny, ale bez dostatečně husté mlhy (oblačnosti), která oddělí popředí od pozadí, to zas tak moc k focení není. Naštěstí občas na chvíli vítr nafoukal mezi stromy trochu oblačnosti. Rýchory jsou v tomto nevyzpytatelné, tentokrát nám příroda přála.

Líbí se vám článek? Sdílejte ho s ostatními:

1 Comment

  1. Václav Hronek

    1. 12. 2021 at 19:25

    Dobrý den Romane,

    tak to je teda hodně dobrý.
    Škoda, že to mám tak daleko, hned bych se tam vydal.

    Zdravím,
    Václav Hronek.

Napsat komentář - uvítám váš názor

Váš email nebude publikován.

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fotogalerie: