Výhody tmavého designu

Vyhledávač Seznamu má oproti Googlu jednu významnou vlastnost – zobrazuje i náhledy webu a ty jsou významným faktorem při rozhodování, na jaký odkaz člověk klikne.  Díky tomu, že většina webů je ve světlém provedení, tak černá ovce mezi nimi dokáže upoutat pozornost a snadněji získá návštěvníka.

Seznam.cz - Výsledky vyhledávání

V případě fotowebu bych se odvážil označit tmavý design téměř za nutnost, nechá totiž dobře vyniknout i nočním fotografiím, nechápu proč třeba Flickr nebo Rajče.net nenabízí alespoň volitelně tmavé prostředí.  Zkuste se podívat na tuto fotografii, krajina v pozadí na ni  téměř zaniká, protože je ze všech stran obklopena bílou plochou.

Samozřejmě tmavý design má i výrazné nevýhody a je potřeba dobře zvážit jeho plusy a mínusy pro konkrétní účel.

Líbí se vám článek? Sdílejte ho s ostatními:

2 Comments

  1. Dobrý postřeh. Nezapomínej ale, že mnoho lidí se tmavému designu vyhýbá. I podle mě působí světlá „seriózněji“. Ale u fotek bych asi do jiné než tmavé taky nešel. Koneckonců můj fotoblog (o který se moc nestarám) je taky tmavý -> fotoholec.cz :)

  2. Roman Flössler

    21. 12. 2009 at 1:53

    Nevím, jestli se lidé tmavým webům zrovna vyhýbají, ale určitě mohou na dost lidí působit negativně, u firemního webu je lepší vsadit na světlé pozitivní barvy. Jako největší nevýhodu bych ale viděl špatnou čitelnost tmavého designu v osvětleném prostředí, obzvlášť na notebooku s lesklým displejem budou líp vidět odrazy okolí, než to co je na obrazovce.

Napsat komentář - uvítám váš názor

Váš email nebude publikován.

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fotogalerie: